Javna rasprava o radnom vremenu nedeljom

Na početku današnje sednice Opštinskog veća jednoglasno je usvojen Nacrt Odluke o završnom računu budžeta opštine Bajina Bašta za 2019. godinu. Takodje je usvojen izveštaj o izvršenju budžeta za period januar – jun 2020. godine.

Prema rečima Vesne Djurić predsednice Opštine, budžet za 2019. godinu je ispunjen 93% odnosno 840 miliona dinara iznose utrošena budžetska sredstva za prošlu godinu.

“Što se tiče 2020. godine, od 1. januara do 30. juna zbog epidemije virusa Covid 19, stalo je sa mnogim projektima i investicijama, tako da je i punjenje budžeta slabije. Polovinom oktobra ćemo raditi rebalans budžeta kada ćemo znati pravo stanje stvari i na kojim pozicijama su ostala neutrošena sredstva. S druge strane, sa nekih pozicija je iskorišćeno više sredstava zbog epidemije izazvane virusom korona, tako da će nam ovaj rebalans pomoći da mnoge stvari što se tiče iskorišćenosti budžeta rešimo“, rekla je Vesna Djurić.

Članovi veća bili su saglasni da nacrt Odluke o izmenama i dopunama Odluke o radnom vremenu na teritoriji Opštine ide na javnu raspravu. Naime, pojedini privrednici sa teritorije opštine Bajina Bašta su pokrenuli inicijativu da se nedelja uvede kao neradni dan.

“Ova tema će svakako ići na javnu raspravu i naći će se pred odbornicima na sledećoj skupštini. Ja bih samo dodala da niko nikoga ne obavezuje na rad nedeljom. Odluku o tome da li će nedeljom raditi ili ne donosi sam poslodavac“, zaključuje predsednica Djurić.

Ovaj članak je pročitalo 1656 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.