Imenovan direktor Centra za socijalni rad

Na danas održanoj sednici SO Bajina Bašta za direktora Centra za socijalni rad imenovana je Marica Vuković. Takodje, za zamenika sekretara Skupštine opštine postavljena je Jelena Filipović, bivša načelnica Opštinske uprave. Bašta usvojen je izveštaj i program rada Centra centra za socijalni rad i izveštaj Turističke organizacije “Tara- Drina“. Usvojen je program rada Narodne biblioteke i Predškolske ustanove “Neven“.

Na današnjoj sednici za direktora Centra za socijalni rad imenovana je Marica Vuković. Odbornici su takodje danas glasali za imenovanje zamenika sekretara Skupštine opštine čiju će funkciju obavljati Jelena Filipović, bivša načelnica Opštinske uprave.

Odbornici su danas usvojili i Odluku o donošenju godišnjeg programa zaštite uredjenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Usvojen je i operativni plan za odbranu od poplava za vode II reda. Odbornici su glasali za oslobadjanje od plaćanja naknada za zauzeće javnih površina i oslobadjanje od plaćanja lokalne komunalne takse za ugostitelje i pristupanju izradi plana generalne regulacije Račanske Šljivovice.

“Želim da kažem da je za svaku pohvalu izveštaj Centra za socijalni rad za prošlu godinu što su i odbornici pohvalili. Centar je uveo novine u svom radu koji se odnosi na savetodavni rad sa nasilnicima u porodici što smo prepoznali kao izuzetno potrebno, jer je ove godine broj nasilja u porodici drastično povećao. Smatram da će ta usluga biti korisna i da će preventivno delovati na nasilnike. Kao što ste mogli da čujete srž našeg problema a i strateški plan jeste demografija. Jako je niska stopa nataliteta. Smatram da bi trebalo neku strategiju da usvojimo  da to bude dugoročno,  da donesemo neku Odluku koja će se odnositi na besplatno školovanje trećeg deteta bar do osmog razreda, mada mislim da bi najbolje bilo do završetka srednje skole. To sve zavisi od budzetskih sredstava“, izjavila je predsednica Opštine Bajina Bašta Vesna Djurić.

Ovaj članak je pročitalo 2995 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.