Javne službe

Grejanje će početi na vreme

Hlade probe počele su 30. septembra, tople probe počeće krajem ove nedelje, a grejna sezona počeće od 15. oktobra, poručuju iz toplane.

BB Term započeo je funkcionalne probe tokom kojih se proverava toplovodni sistem na gradskoj kotlarnici, dok će punjenje sistema hladnom vodom na školskoj kotlarnici početi nešto kasnije, zbog kvara u delu gde je planirana dogradnja dela vrtića. Tokom trajanja proba, radijatori će biti hladni, ali bi građani trebalo da obrate pažnju na instalacije u stanovima. Punjenjem sistema može doći do eventualnog curenja na radijatorima i ventilima, tako da korisnici treba da obrate pažnju i eventualni kvar prijave na telefon  861-545.

Radovanovic ističe da je toplana spremna za grejnu sezonu, i da ukoliko vremenske prilike budu zahtevale grejanje počne i pre 15. oktobra.

S obzirom da je toplana povećala cenu grejanja od 1. jula, ne treba očekivati nova poskupljenja tokom grejne sezone, naglašava Radovanović. Prema njegovim rečima, grejanje će početi na vreme, energenata za to ima.

“Trenutno imamo 175 tona mazuta što je dovoljna količina do 24. novembra i 224 tone uglja, što će biti dovoljno do početka decembra. U školi u Kostojevićima na lageru je 27 tona mazuta i to je dovoljno  za celu grejnu sezonu“, kaže Radovanović i dodaje da za sada isporuke energenata idu kako je i predvidjeno planom

Ovaj članak je pročitalo 356 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.