Gradjani proveravali pritisak i nivo šećera u krvi

Udruženje dijabetičara u saradnji sa patronažnom službom Doma zdravlja, danas je organizovalo akciju akciju kontrole merenja visine šećera u krvi i kontrolu merenja visine krvnog pritiska, povodom svetskog dana srca koji je obeležen juče i Medjunarodnog dana starijih osoba koji se obeležava 1. oktobra. Iako je nekada postojala baza podataka o broju dijabetiačara u Bajinoj Bašti, danas toga vise nema, tako da se ne zna tačan broj obolelih od ove bolesti, kaže Radisav Djurić iz Udruženja dijabetičara.

Do 10 časova u akciji je učestvovalo više od 100 gradjana. Preventivnoj akciji odazvao se veliki broj građana mahom penzionera i građana srednje starosne dobi. Oni su pored merenja krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi dobili savete kako da spreče nastanak ozbiljnih zdravstvenih problema kroz fizičku aktivnost i zdravu ishranu.

Ova preventivna i edukativna akcija, imala je za cilj da gradjanima skrene pažnju na fizičku aktivnost, otkrivanje novih pacijenata koji se ne leče, a imaju povišen nivo šečera u krvi ili krvni pritisak.

Ovaj članak je pročitalo 146 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.