Gimnazija u projektu WWF

Gimnazija Josif Pančić učestvovala je u projektu koji sprovodi WWF za zaštitu prirode. Kroz obrazovni program zaštićena područja i škole razvijaju i sprovode zajedničke projekte zaštite životne sredine i popularizuju najvažnije prirodno i kulturno nasleđe u svojim zajednicama.

WWF akademija za prirodu je osmomesečni obrazovni program za zaštitu prirode koji razvija ključne kompetencije nastavnika i njihovih učenika za aktivno učešće u zaštiti prirode. Svaka škola koja učestvuje u programu sprovodi projekat zaštite prirode u saradnji sa upravljačem zaštićenog prodručja u svojoj lokalnoj zajednici. 

”Pored održanih izleta u prirodi, glavni deo projekta činio je galeriju prirode. Cilj je bio da za vreme onlajn nastave deca što više vremena provode u prirodi i fotografišu je, kako bi nam slali svoje fotografije. Nakon prikupljenih fotografija žiri je dao konačnu reč”, rekla je Tara Marković ambasador akademije za prirodu WWF i dodala da projekat nijhe završen jer se on iz godine u godinu nadogradjuje i nastavlja.

Učenici su poslali oko 70 fotografija

Inače, ovo nije prvi put da gimnazija učestvuje u jednom ovakvom projektu.

Ovaj članak je pročitalo 311 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.