Srednja

Gimnazija i Tehnička upisale nove generacije

Upis malih maturanata u srednje škole je završen i niko od učenika koji su planirali da se upišu neku od srednjih škola u Bajinoj Bašti nije ostao nerasporedjen.

Gimnazija ‘’Josif Pančić’’ ove godine upisala je 76 učenika u prvi razred srednje škole. Prema rečima Jovana Djurića direktora škole, kada je u pitanju gimnazija, ove godine najveće interesovanje učenika vladalo je za prirodno matematički smer. Kako je rekao, u ovo odeljenje upisano je 30 učenika dok je u dva odeljenja društveno-jezičkog smera upisano po 23 učenika.

“Primećujem da je dosta dece, njih oko 69, otišlo na stranu“, rekao je Djurić.

Od septembra meseca u Tehničku školu u Bajinu Baštu krenuće 111 učenika. Kao i prošle godine, škola je formirala isti broj odeljenja mašinskog tehničara za kompjutersko konstruisanje, ekonomskog tehničara, turističko – hotelijerskog tehničara i jedno odeljenje zanatlija – elektroinstalatera.

“U odeljenje mašinskog tehničara za kompjutersko konstruisanje upisano je 28 učenika, u jedno odeljenje zanatlija smer elektroinstalater upisana su 23 učenika. Najveće interesovanje učenika i ove godine vladalo je za smer ekonomski tehničar, gde je upisano 30 učenika koliko ih je upisano i u odeljenje turističko – hotelijerskog tehničara“, rekao je Nenad Mihajlović direktor Tehničke škole.

Kako će se odvijati nastava od septembra meseca još uvek je neizvesno.

Ovaj članak je pročitalo 921 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.