Epidemiološka situacija u Zlatiborskom okrugu nesigurna

Epidemiološka situacija u Zlatiborskom okrugu je nesigurna i svakog dana se beleži povećanje broja obolelih od korona virusa, rekla je epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Užice Marija Baralić.

Prema njenim rečima delom je to posledica održavanja javnih skupova i veselja. Kako je rekla u celom okrugu se uradi oko 150 PCR testova dnevno. Veliki problem javlja se u radnim organizacijama gde boravi veći broj lica, naročito u periodu grejne sezone, pa se savetuje redovno i prirodno provetravanje prostorija, izjavila je Baralić.

„Ne postoji poseban razlog zašto je došlo do povećanog broja zaraženih, ali imali smo dosta slučajeva da su pravljena slavlja, veselja pa i koncerti, i naravno u zatvorenom prostoru dolazi do lakšeg prenošenja virusa. Broj PCR testova koji se rade na dnevnom nivou u Zlatiborskom okrugu je od 120 do 150, a što se tiče seroloških testova samo u Zavodu za javno zdravlje Užice radi se oko desetak dnevno“, rekla je epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Užice Marija Baralić za naš portal, dodajući da trenutno u cirkulaciji ne postoji virus nekog drugog gripa u celoj Srbiji.

Sve vakcine protiv sezonskog gripa su potrošene, a građani će biti obavešteni kada stignu nove zalihe.

Izvor: ZoomUE

Ovaj članak je pročitalo 473 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.