Edukacija za mlade roditelje

U sklopu projekta Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku održana je i edukacija za mlade roditelje u Bajinoj Bašti. Udruženje dece sa smetnjama u razvoju i njihovih roditelja je pripremilo četiri edukacije u prostorijama vrtića „Neven“.

„Mi smo prvo sproveli anketu i videli za šta su roditelji zaineresovani i šta je to što njima od roditeljskih komentencija fali i onda smo to podelili na tri segmenta. Prvi je rani razvoj deteta, razvojna mapa, drugi segment je disharmonični razvoj kod dece i treći su vaspitni stilovi i principi disciplinovanja. Edukacije ovog tipa su veoma značajne da se roditeljima daju discipline kako i na koji način da odgoje decu,a da pritom ne koriste batinu kao disciplinsku meru.“ – rekla je Olivera Đurović ispred Udruženja dece sa smetnjama u razvoju i njihovih roditelja.

„S obzirom da disciplinovanje predstavlja najteži i najzahtevniji zadatak roditelja posebnu pažnju smo posvetili tehnikama i veštinama disciplinovanja. Roditelji su bili veoma zainteresovani za tu temu ukazano im je koje su to veštine i tehnike i date su im osnovne smernice kako bi ih primenili i time olakšali posao vaspitanja.“ Izjavila je Slavica Đurović specijalni pedagog.

Ovaj članak je pročitalo 808 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.