Edukacija traktorista o bezbednosti u saobraćaju

U petak 21. februara u sali Opštine sa početkom u 10 časova održaće se predavanje za vozače traktora. Cilj predavanja je da se ukaže na činjenicu da su traktoristi jedna od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju na teritoriji Opštine Bajina Bašta.

Prema podicama Komisije za bezbednost saobraćaja, od 2001. godine čak 11 lica je izgubilo život u saobraćajnim nesrećama u kojima je bar jedno vozilo koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi traktor što čini 26 % od ukupnog broja poginulih lica u saobraćajnim nesrećama na području naše Opštine. To znači da svaki četvrti poginuli, pripada ovoj kategoriji učesnika u saobraćaju.

Na predavanju će se govoriti o najčešćim razlozima nastajanja saobraćajnih nezgoda, posledicama i ukazati na način bezbednog ponašanja ove kategorije učesnika u saobraćaju. U vezi sa tim pozivaju se zainteresovani vozači traktora sa teritorije Opštine Bajina Bašta da prisustvuju ovom predavanju.

Po završetku predavanja vozačima traktora biće podeljeno 70 rotacija za traktore, table za označavanje sporih vozila i svetloodbojni prsluci.

Ovaj članak je pročitalo 599 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.