Državljani BiH u Srbiju bez PCR testa

Sinoć je doneta nova odluka za prelazak granice sa Srbijom, tako da državljani Bosne i Hercegovine od danas u Srbiju mogu ući bez PCR testa, saznaje InfoBijeljina.

Na osnovu predloga Instituta za javno zdravlje, ministar zdravlja Republike Srbije Zlatibor Lončar je na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, sinoć doneo Uputstvo o načinu primene ograničenja ulaska u Republiku Srbiju licima koja dolaze iz država zahvaćenih epidemijom zarazne bolesti COVID-19. 

Prema tom Uputstvu licima koja u Srbiju dolaze iz zemalja sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom, dozvoljen je ulazak u Srbiju ali pod uslovom da posjeduju PCR test, izdat od strane referentne laboratorije, od strane države iz koje ulaze, ne stariji od 2 dana, odnosno 48 časova.

Upustvo se ne odnosi na države: Bosnu i Hercegovinu, Albaniju, Bugarsku, Severnu Makedoniju i Crnu Goru. Odluka stupa na snagu od 14.01.2021. godine, tako da državljani iz tih država mogu od danas bez PCR testa u Srbiju.

Dakle, državljani Bosne i Hercegovine, Albanije, Republike Bugarske, Republike Severne Makedonije i Crne Gore mogu od sutra bez PCR testa u Srbiju.

Ovaj članak je pročitalo 1987 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.