Turizam

Drinska regata od 14. do 18. jula

Najveća i najstarija manifestacija na reci Drini – Drinska regata planirana je za treću sedmicu jula u Bajinoj Bašti. Zbog epidemije izazvane koronavirusom, manifestacija prošle godine nije održana.

Planirano je da se ovogodišnja manifestacija održi od 14. do 18. jula, a veliki spust Drinom u subotu, 17. jula.

Pripreme za manifestaciju uveliko traju, a u kom obliku će se Drinska regata održati, zavisiće od propisanih epidemiljskih mera od strane nadležnih državnih organa, saopšteno je iz Turističke organizacije Tara-Drina.

Podsećanja radi, prva Drinska regata održana je u julu 1994. godine i od tada se ova manifestacija održava svake treće sedmice u julu mesecu. Održava se u uspomenu na drevne drinske splavare i predstavlja spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima. Ovaj jedinstveni karneval na vodi uz veliki broj drugih raznovrsnih sadržaja predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i najveći događaj na vodi u ovom delu Evrope. Drinska regata pored velikog spusta rekom Drinom obuhvata i brojne prateće sadržaje koji svake godine u Bajinu Baštu privuku preko 100.000 posetilaca.

Ovaj članak je pročitalo 2245 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.