Do 25. septembra prijave za program ”Moja prva plata”

Do 25. septembra sve kompanije u Srbiji mogu se prijaviti za program „Moja prva plata” fokusiran na podršku zapošljavanju mladih i rešavanje problema manjka kadrova u privredi.

Zahvaljujući ovoj inicijativi, poslodavci mogu brzo i sigurno doći do deficitarnih zanimanja različitih obrazovnih profila – inženjera, lekara, ekonomista, pravnika, tehničara, vozača, trgovaca, ugostitelja, zanatlija… Za ovaj program se do sada, po podacima Privredne komore Srbije, prijavilo više od 800 kompanija različitih sektora najviše iz metalske i mašinske industrije, trgovine, IT i elektronskih komunikacija, kao i računovodstvenih i knjigovodstvenih agencija.

Sa područja koje pokriva Regionalna privredna komora Užice, brojne kompanije su izrazile zainteresovanost, a mnoge su se i prijavile poput užičkih preduzeća „Prvi partizan“, „Fero-plast“, „Desetka finansije“, LOTOS UE, PREMIUM PRINT, ATM – Sevojno, „Poliester cevi“ Priboj, „Bogutovo“ Arilje, „12. septembar“ Bajina Bašta, „Pan-komerc“ Požega i durgi.

Troškove uvođenja u posao kandidata snosi država, a poslodavac ima mogućnost da zaposli već formirane radnike. U okviru programa devetomesečnog osposobljavanja u kompanijama država je mladima obezbedila mesečnu naknadu u iznosu od 20.000 dinara za one koji konkurišu sa stečenim srednjim obrazovanjem, odnosno 24.000 dinara za mlade sa visokim obrazovanjem.

“Moja prva plata“ realizuje se uz podršku Privredne komore Srbije, Ministarstva finansija, Kancelarije za IT i e Upravu i Nacionalne službe za zapošljavanje. Mladi do 30 godina bez radnog iskustva moći će da konkurišu od 1. do 15. oktobra.

Izvor: Infoera

Ovaj članak je pročitalo 752 posetilaca portala!

Facebooktwitter

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.