Naša pričaVrtić

Deca iz vrtića posetili RTV Prima

Vaspitači u Predšolskoj ustanovi ‘’Neven’’ tokom godine osmišljavaju i realizuju niz različitih aktivnosti sa decom koja borave u toj ustanovi. Jedan u nizu projekata, a koji se trenutno realizuje je nazvan “Dan“ i namera je da se deca upoznaju sa delovima dana, danima u nedelji i svim sadržajima koji su vezani za odredjene dane. U vrtiću veliku pažnju posvećuju tome da sa što više i što interesantnijih zanimanja upoznaju decu.

 

U okviru tog projekta oni su danas zajedno sa svojim vaspitačima posetili redakciju RTV Prima kako bi se upoznali sa profesijom novinara, snimatelja i montažera. Šta je posao reportera? Kako funkcioniše kamera? Ko odlučuje o tome koja muzika će se čuti na radiju bila su samo neka od pitanja. U istraživački pohod, kako nastaju vesti, krenuli su sa velikim interesovanjem. Oduševljenje kod radoznalih mališana nije izostalo i sa posebnom pažnjom su slušali i aktivno učestvovali u odabiru muzike.

Inače, novi program pod nazivom “godine uzleta“ je program vrtićima koji nastaje zajedničkim učestvovanjem dece i odraslih u prostoru koji je inspirativan za dete. U program su pored vaspitača i lokalne zajednice uključeni i roditelji. A koji će se projekat raditi zavisi od interesovanja deteta i uzrasnih grupa, rekla je za naš portal Dragica Cerović vaspitačica.

Poseta kojoj smo danas bili domaćini, nije jedinstven događaj u našoj medijskoj kući. Kako bi se upoznali sa našim radom, redovno nas posećuju i učenici osnovnih i srednjih škola.

Ovaj članak je pročitalo 237 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.