Dačić na predizbornom skupu u Bajinoj Bašti

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, zajedno sa svojim koalicionim parterima iz Jedinstvene Srbije i Naše Drine posetio je danas Bajinu Baštu. Sa predizbornog skupa koji je održan u gradskom bioskopu poručio je da će nastaviti da se bore za dobrobit svih gradjana Srbije

Članovima stranke i simpatizerima je poručio da su dva osnovna politička načela koja zastupa, očuvanje nacionalnih državnih interesa i socijalna pravda.

“Imamo veoma jasne stavove kada je u pitanju Kosovo i Metohija. Nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova. Smatramo da Srbija treba da ostane vojno neutralna i da ne pristupa NATO paktu. Takođe, ne smemo da prekinemo odnose sa Rusijom i Kinom jer to može negativno da utiče na zaštitu nacionalnih i državnih interesa Srbije Zalažemo se za poštovanje prava radnika. Apsolutno se protivimo pokušajima da se Republika Srpska predstavi kao genocidnatvorevina, naprotiv Srbi su bili najveća žrtva genocidana ovim prostorima, uključujući BiH i Hrvatsku , a na žalost etničko čišćenje na Kosovu traje više vekova“, izjavio je Dačić.

“Zalažemo se za prava radnika i seljaka, jer nema Srbije bez seljaka. Srbija se nikada neće braniti na Terazijama, već u srpskom selu i zato treba da se dele podsticaji da se selo razvija kako bi se i tamo moglo živeti kao i u gradu. Ljudima koji nisu stekli pravo na penziju mora da se omogući da imaju  socijalne penzije, jer svako mora imati neko primanje u starosti“, istakao je Dačić.

Predsednik JS Dragan Marković Palma je rekao da država mora pomoći da se ovde razvije turizam, da se više ulaže u poljoprivredu .

 

Ovaj članak je pročitalo 518 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.