Sportski život

Coca-Cola kup u Bajinoj Bašti

U organizaciji Plazma Sportskih igara mladih u nedelju 23.marta sa početkom u 10 h, u SC „Braća Milutinović“ u Bajinoj Bašti, održaće se Kvalifikacioni turnir u malom fudbalu Coca- Cola kup.

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnije amatersko takmičenje mladih u Evropi koje se organizuje od 1996. godine.
Deca iz Bajine Bašte već 7 godina učestvuju u takmičenjima Plazma Sportskih igara mladih, a 4. godinu za redom su domaćini Coca- Cola kupa .

Kvalifikacioni Coca- Cola kup turnir se održava u konkurenciji devojčica i dečaka, uzrasta 2008. i mladji. Prvoplasirane ekipe sa ovih takmičenja stiču pravo nastupa na regionalnom finalu Plazma Sportskih igara mladih u Kraljevu.

Talentovani mladi fudbaleri iz Bajine Bašte ostvaruju zapažene rezultate na svim nivoima Sportskih igara mladih, po uzoru na svoje sugradjane, fudblske legende, poput braće Milutinović – Miloša i Bore, Milana Laneta Jovanovića, Nikole Maksimovića.

Dečaci iz FK Sloga Bajina Bašta su prošle godine učestvovali na državnoj završnici Coca- Cola kup-a u Petrovcu na Mlavi.
Pored Srbije, Sportske igre mladih organizuju se i za decu Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Plazma Sportske igre mladih su kroz 27 godina delovanja obogatile živote mnogih generacija, a od osnivanja 1996. godine na Igrama je učestvovalo više od 2,7 miliona dece i mladih.

Iako se radi o amaterskim takmičenjima za decu i mlade (od 6 do 18 godina), organizovana su na profesionalnom nivou u 10 sportskih disciplina (fudbal, košarka, odbojka, odbojka na pesku, kros, trka na 60 metara, tenis, rukomet, šah i stoni tenis).

U fokusu igara je promocija sporta, zdravih stilova života i međusobnog prihvatanja koje se usvaja bavljenjem sportom, ali i udaljavanje od svih negativnih faktora kojima su mladi danas okruženi. Priliku učešća imaju svi, bez obzira da li se aktivno bave sportom, i to potpuno besplatno.

Rad i rezultate SIM podržavaju i brojne svetske institucije, od kojih izdvajamo: MOК, UEFA, FIDE, FIBA i Evropska komisija.

Svesni svog uticaja na živote dece i mladih, SIM kroz programske aktivnosti, promoviše toleranciju, zajedništvo, deci Srbije, jedanaestu godinu za redom, približava vrednosti Sportskih igara mladih,druženja kao i drugih dobrobiti koje se stiču bavljenjem sportom.

Ovaj članak je pročitalo 437 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.