Sportski život

Ćirilična biciklijada u Bajinoj Bašti

U nedelju, 25. septembra u Bajinoj Bašti biće održana prva po redu “Ćirilična biciklijada“, od Parka ćirilice do izletišta kod manastira Rača u dužini od 6,5 kilometara u jednom pravcu.

Kako su najavili organizatori, na izletištu koje se nalazi između manastira Rača i Skita Svetog Đorđa predviđen je odmor uz osveženje, priča o značaju očuvanja životne sredine i dodela medalja učesnicima manifestacije. U povratku je predviđena organizovana poseta manastiru Rača, obilazak manastirske riznice, upoznavanje sa dometima Račanske književne i prepisivačke škole i priča o značaju očuvanja i korišćenja ćirilice.

Cilj biciklijade je promocija zdravog načina života, bezbednosti u saobraćaju, druženja u prirodi, a istovremeno da se naglasi značaj stalnog korišćenja ćirilice i podsetiti da je u blizini Bajine Bašte postojala škola čija dela predstavljaju neprolazne kulturne, duhovne i umetničke vrednosti

Organizator biciklijade je Turistička organizacija „Tara-Drina“ uz podršku manastira Rača, Nacionalnog parka Tara i Agencije za bezbednost saobraćaja. Okupljanje učesnika je u 10 sati u Parku ćirilice, a start biciklijade u 10.30.

Vožnja je namenjena i deci i odraslima. Deca do četvrtog razreda moraju da imaju pratnju.

Organizator je obezbedio policijsku pratnju i medicinsku stručnu pomoć uz vozilo za prihvatanje bicikala koji se pokvare, kao i pomoć redarske službe.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Turističkom informativnom centru Bajina Bašta ili na telefon 031/866903.

Ovaj članak je pročitalo 253 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.