PanoramaTurizam

“Ćira“ vozi i tokom zime

Zimska sezona na muzejsko-turističkoj železnici „Šarganska osmica“ trajaće do 24. januara. Prve vožnje jednom od najatraktivnijih pruga uskog koloseka u Evropi bile su u maksimalno trenutno dozvoljenom kapacitetu.

Popularni „ćira“ svakodnevno će voziti grupe ljubitelja železnica uskog koloseka i zimske planinske idile na relaciji Mokra Gora – Jatare – Mokra Gora sa zadržavanjem na vidikovcima Golubići i Ludi kamen. Polazak je u 11:45 časova, a ukoliko bude interesovanja biće uveden fakultativni voz sa polaskom u 13:30 časova.

Zbog trenutne epidemijske situacije broj putnika u vozu je ograničen tako da ih maksimalno može biti 60.

“Ranije su većinu naših putnika činili stranci, a sada su to, na naše zadovoljstvo, domaći gosti. Prvih nekoliko dana zadovoljni smo interesovanjem i brojem putnika i uglavnom su to pojedinačni gosti koji se, kao i zaposleni na „Šarganskoj osmici“, pridržavaju svih preporučenih epidemijskih mera zaštite od širenja virusa korona, obaveznog nošenja maski i držanja fizičke distance, uz svakodnevnu dezinfekciju voznih sredstava“, rekao je za Infoeru Željko Špijunović, iz Srbija voza.

Cena karte je 600 dinara za sve kategorije putnika, s tim što deca do šest godina ne plaćaju vožnju.

Smeštajni kapaciteti u konačištu “Osmica“ u Mokroj Gori su popunjeni tokom novogodišnjih i božićnih praznika, a to su uglavnom domaći, stalni gosti. Organizovanog dočeka Nove godine neće biti kao što ih nije bilo ni ranijih godina.

Izvor: Infoera

Ovaj članak je pročitalo 1166 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.