Čajetina obeležila svoj dan

U četvrtak 30. juna u Kulturnom centru Zlatibor svečano je obeležen Dan opštine Čajetina, ustanovljen po datumu kada je pre 94 godine Čajetina proglašena varošicom. Od tada počinje da se razvija, napreduje i krajem 20. veka, postaje jedno od najrazvijenijih mesta, sa Zlatiborom koji je lider među planinskim destinacijama u Srbiji.

Svečana sednica Skupštine opštine počela je intoniranjem himne “Bože pravde“ koju je izvela Bilja Krstić, etno umetnica iz Beograda sa svojim članovima „Bistrik orkestra“. Sednicu je otvorio predsednik skupštine Arsen Đurić i istakao da opština Čajetina vredno radi i ostvaruje značajne rezultate. Detaljnije o najznačajnijim ulaganjima i onome što je u prethodnom periodu urađeno u opštini Čajetina predstavljeno je u prikazanom filmu.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović u svom obraćanju gostima istakao da je ova opština danas jedna od najrazvijenijih lokalnih samouprava, kao i da Zlatibor nastavlja sa daljim razvojem sa obzirom da nas očekuju projekti koji će obeležiti vreme pred nama.

Skupština opštine Čajetina plaketama, priznanjima i novčanim nagradama zahvalila se najzaslužnijim pojedincima i kolektivima za izuzetan doprinos razvoju u proteklom periodu. Najviše priznanje ,“Zlatiborsku povelju’“ dobilo je javno preduzeće Gold gondola Zlatibor. Predsednik Milan Stamatović uručio je to priznanje Bojani Božanić, direktorki JP Gold gondola Zlatibor.

Nakon svečanog dela programa, na Kraljevom trgu je puštena u rad multifunkcionalna fontana na jezeru u centru Zlatibora, a zatim je održan koncert  Bilje Krstić i “Bistrik orkestra“

Ovaj članak je pročitalo 56 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.