Budućim prvacima po 10.000 dinara

Na danas održanoj sednici Skupštine opštine Bajina Bašta odbornici su usvojili predlog Odluke o izradi Plana razvoja Bajine Bašte za period od 2022. do 2029. godine. Kao i sve lokalne samouprave u Srbiji i Bajina Bašta ima obavezu da krene u izradu strateškog plana razvoja Opštine.

Sagledavajući sve elemente za izradu ovog dokumenta, ne treba zanemariti i stvaranje osnovnih uslova za realizaciju projekata, odnosno približavanje viziji opštine Bajina Bašta kakvu želimo da vidimo za narednih sedam godina.

Prema rečima predsednice Opštine Vesne Djurić, ono što će svakako biti prioritet kada je u pitanju razvoj bajinobaštanske opštine jeste turizam.

“Razvojnim planom utvrdjeni su najvažniji lokalni ekonomski i infrastrukturni prioriteti, kao i dugoročni ciljevi u oblasti kvaliteta života i zaštite životne sredine koja je i najbitnija za razvoj turizma. Kada govorim o razvoju infrastrukture, pre svega mislim na izgradnja tunela ispod Kadinjače što će svakako doprineti razvoju turizma. Kada govorimo o ekonomskom razvoju, opet se vraćam na infrastrukturu koja će pospešiti ekonomski i privredni razvoj. Povezivanje sa Mokrom Gorom i Višegradom svakako nam ide u korist kada govorimo o razvoju turizma što će svakako će svakako doprineti većem broju poseta Bajinoj Bašti“, ističe Djurićeva.

Stabilizacija prihoda lokalnog budžeta svakako je jedan je od glavnih elemenata za realno planiranje projektnih aktivnosti, kaže predsednica.

Na današnjoj sednici usvojen je i predlog Odluke o dodeli jednokratne novčane pomoći u iznosu od 10.000 dinara porodicama budućih djaka prvaka.

“Odlučili smo da i Bajina Bašta od ove godine krene u tu priču i da damo podršku našim prvacima. Doneli smo odluku da to bude poklon vaučer u iznosu od 10.000 dinara u vrednosti kompleta knjiga za prvi razred, a čija isplata bi trebalo da bude oko 20. avgusta pred polazak u školu, kako bi roditelji mogli na vreme kupiti pribor za školu

Naredna sednica SO Bajina Bašta na kojoj će se naći predlog budžeta za narednu godinu, po rečima predsednice Vesne Djurić trebalo bi da bude održana oko 20. decembra.

 

 

 

Ovaj članak je pročitalo 2019 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.