Bratunac: Uhapšena dva lica osumnjičena za krijumčarenje migranata preko Drine

Dve osobe osumnjičene za organizovano krijumčarenje migranata preko granice BiH na reci Drini, uhapšene su na području Bratnunca u okviru operativne međunarodne akcije “Veslo”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su kao članovi međunarodne grupe za organizovani kriminal, koja je formirana radi prebacivanja ilegalnih migranata iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu i dalje prema zemljama EU, te da su počinili krivično delo organizovanje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata.

Osumnjičene osobe u okviru operativne međunarodne akcije ‘Veslo”’ pod istragom su i osumnjičene su da su delujući sa njima poznatim osobama sa područja Srbije, učestvovali u planiranju, organizovanju i realizovanju krijumčarenja ilegalnih migranata sa teritorije Srbije na teritoriju Bosne i Hercegovine, preko vodene granice na reci Drini – navedeno je iz Tužilaštva BiH.

Akcijom su koordinirali Tužilaštvo BiH i SIPA, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a RS i uz asistenciju OBA BiH.

Prema dostupnim informacijama, veliki procenat ilegalnih migranata na području BIH ulazi upravo preko granice na reci Drini, uz pomoć osoba koje radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, vrše nezakonite radnje na prevozu i krijumčarenju migranata.

Do sad je tokom rada na predmetu “Veslo”, na teritoriji BiH i Srbije uhapšeno ukupno 18 osumnjičenih pripadnika grupe za organizovani kriminal, koji se sumnjiče da su organizovali i učestvovali u krijumčarenju najmanje 245 migranata iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

Tokom rada na predmetu, podršku je pružio Policijski Centar Jugoistočne Evrope-SELEC.

Nakon što ispita osumnjičene osobe, postupajući tužilac odlučiće o daljim aktivnostima u ovom predmetu.

Izvor: UPS Media

Ovaj članak je pročitalo 549 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.