Formirana Skupština Srebrenice

Juče je konstituisan novi saziv srebreničkog parlamenta, izborom skupštinskih radnih tela i Radomira Pavlovića iz SNSD-a za potpredsednika Skupštine opštine.

Nakon svečanog polaganja zakletve bošnjački odbornici su napustili sednicu nezadovoljni nepostizanjem sporazuma sa predstavnicima srpskih stranaka.

„Mi smo bili primorani da napustimo sednicu SO Srebrenica, prvenstveno što nije ispoštovan član 42 Statuta Opštine Srebrenica. Drugi razlog napuštanja sednice jeste taj što nismo naišli na razumevanje predstavnika političkih stranaka koji su dobili mandate u SO Srebrenica. Danas smo svedoci da predstavnici SNSD na lokalnom nivou nisu ispoštovali ni naše minimalne predloge u tom sporazumu koji smo predložili“, rekao je odbornik Stranke demokratske akcije Zulfo Salihović.

“Zbog poštovanja rokova za usvajanje budžeta i drugih obaveza nismo više mogli čekati i tolerisati bošnjačku opstrukciju koja je počela još od predizborne kampanje. Nudili smo im raspodelu rukovodećih pozicija ali oni sa šest odbornika traže više rukovodećih pozicija od Srba koji imaju 15 odbornika, što je neprihvatljivo. Oni na taj način žele da saniraju štetu koju su pretrpeli zbog bojkotovanja izbora”, Izjavio je Radomir Pavlović.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić je rekao da nije došlo do potpisivanja koalicionog sporazuma srpskog bloka sa bošnjačkim zbog nerealnih zahtjeva Bošnjaka za rukovodnim mjestima u opštini, te lokalnim firmama i ustanovama.

Za vršioca dužnosti sekretara Skupštine opštine izabrana je Ljiljana Stevanović.

Izvor: Srna

Ovaj članak je pročitalo 236 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.