HronikaPanoramaZajednica

Bezbednost traktorista u saobraćaju

Danas je u sali Opštine održano predavanje za vozače traktora sa ciljem da se  ukaže na činjenicu da su traktoristi jedna od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju. Duško Pešić načelnik odeljenja za planiranje, prevenciju i edukaciju Agencije za bezbednost saobraćaja je rekao da je Bajina Bašta jedna od najugroženijih lokalnih samouprava kada je u pitanju bezbednost traktorista. U periodu od 2013. do 2018. godine od osam poginulih u saobraćajnim nesrećama, četvoro je bilo vozača traktora.

‘’Traktoristi najčešće stradaju kada su sami na putu. Statistika pokazuje da je  2015. godine od 37 poginulih vozača traktora, 27 nastradalo u saobraćajnoj nesreći a da nije bilo sudara sa drugim vozilom“ rekao je Pešić i naglasio da najveći problem predstavlja neadekvatna vožnja i rukovanje traktora na nagibima – kosinama, ispravnost kočionog sistema na traktoru i neosvetljenost traktora.

Pešić je naveo da i dalje veliki broj traktora u Srbiji nema rotaciju i ispravne svetlosne uredjaje kao i trouglove za spora vozila koji su obavezni po Zakonu o bezbednosti saobraćaja.

Po završetku predavanja vozačima traktora su podeljene rotacija za traktore, table za označavanje sporih vozila i svetloodbojni prsluci.  

Ovaj članak je pročitalo 1056 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.