Bezbednost pešaka u saobraćaju

Saobraćajna škola “Radoje Ljubičić“ iz Užica i sekcija za bezbednost saobraćaja danas su održali promotivnu akciju “Bezbednost pešaka u saobraćaju“.

Prema rečima Milana Spasojevića profesora stručnih predmeta u Saobraćajnoj školi, pečaci su izuzetno ugrožena kategorija učesnika u saobraćaju jer su u slučaju incidenta potpuno nezaštićeni.

“Pešaci nemaju nikakvo niti formalno niti neformalno obrazovanje za bezbedno učešće u saobraćaju tako da su ovakve edukativne akcije jedini i efikasan vid uticaja na njihovu svest o značaju bezbednosti saobraćaja“, kaže Spasojević.

“Mi smo danas ovde prvi put da u saradnji sa saobraćajnom policijom i uz logističku podršku TO Tara-Drina promovišemo akciju o značaju bezbednosti pešaka u saobraćaju. Ovde imamo 11 dece iz Bajine Bašte i dva profesora. Nadamo se da će ova akcija imati značajan odjek u javnosti, a i kod pešaka da se bezbedno ponašaju“, kaže Milan Spasojević, profesor stručnih predmeta u Saobraćajnoj školi.

Svake godine u Srbiji strada oko 10 dece u saobraćaju, kaže Spasojević.

“Ono što je još tragičnije jeste da deca najčešće stradaju u ulozi putnika. Medjutim, što se tiče bezbednosti pešaka dece i ta kategorija je ugrožena, mada ovde veći problem predstavljaju stariji sugradjani“, zaključuje Spasojević.

Ovaj članak je pročitalo 1034 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.