LifestylePanoramaZdravlje

Besplatno testiranje vida za vozače

Karavan Sani Optik i SAT Media Group krenuo je putevima Srbije u okviru zajedničke kampanje “Dobro gledaj kad voziš”, koja ima za cilj da odgovori na kratko ali veoma značajno pitanje “Kakav je vid kod vozača u Srbiji?”, ali i da ponudi rešenje za probleme sa vidom.

Nacionalna kampanja predstavlja zapravo skrining vida vozača, koji podrazumeva šest testova u vidu slika koje mogu odrediti da li neko dobro vidi ili treba da poseti oftalmologa.

Prvi test je provera osnovne vidne funkcije a to je oštrina vida na daljinu, nažalost, često i jedina kontrola koju vozači rade.

Drugi test je provera vidne oštrine na blizinu, treći test je utvrđivanje astigmatizma, četvrti test je stereo vid, orijentacija na dubinu, test koji procenjuje da li je neko kratkovid ili dalekovid i poslednji test služi da se utvrdi raspoznavanje boja, što je kod vozača veoma bitno.

 

 

Sakupljene podatke o parametrima vida vozača u Srbiji, naš tim će iskoristi za sprovođenje istraživačke studije, prve ovog tipa u Srbiji, koja ima za cilj da ukaže koliki broj vozača u Srbiji ima problem sa vidom ili ne nosi adekvatno pomagalo dok
upravlja motornom vozilom.

U 69 Centara za vid i sluh Sani Optik-a u 49 gradova Srbije i Republike Srpske, građani se mogu javiti i potražiti ekspertsku pomoć, stručno savetovanje i dobiti preporuku, potpuno besplatno.

Već danas obratite se u Centar za vid i sluh u Bajinoj Bašti i BESPLATNO TESTIRAJTE VID!

Pripremili smo pogodnosti za sve klijente:
– 15% popusta na specijalna stakla za vožnju
– Komplat naočare već od 2.999 dinara
– Mogućnost kupovine na vise mesečnih rata bez kamate, putem administrativne
zabrane, čekova građana i platnih kartica

Sani Optik Bajina Bašta, Svetosavska 21A, tel. 063 / 660-349

Ovaj članak je pročitalo 643 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.