Besplatno odnošenje kabastog otpada

Kabasti otpad je često sastavni deo divljih deponija. Sa lepim vremenom počelo je i prolećno čišćenje stambenih i poslovnih prostora što je dovelo do povećanja broja poziva gradjana za odvoženjem starog nameštaja. Podsetimo, usluga odnošenja kabastog otpada je besplatna.

Bajinobaštani koji žele da se oslobode starog nameštaja, stare stolarije ili kućnih uredjaja to mogu učiniti tako što će doći u Komunalno preduzeće na šalter za reklamacije ili pozvati na telefon 865-541 i ostaviti broj telefona, a radnici ovog Javno komunalnog preduzeća će doći na adresu i preuzeti otpad, izjavila je Olgica Petrović iz JKP “12. septembar“.

“Praktikujemo da kabasti otpad uzimamo petkom u vremenu od 11 do 13 časova, mada ukoliko nam vreme dozvoljava to činimo i pre petka. Mi obezbedjujemo transport i dalje deponovanje otpada, a gradjani obezbedjuju utovar“, kaže Petrović.

Inače, sakupljanje kabastog otpada organizovano je na nivou grada. Medjutim, na Taru, Debelo brdo i neke druge mesne zajednice Komunalno šalje kamione za odvoženje otpada.

Kada su u pitanju divlje deponije na teritoriji Opštine, inspekcija radi na registrovanju istih. Postoje i razne akcije koju organizuju NVO za prikupljanje takve vrste otpada.

Petrović je napomenula da gradjevinski otpad Komunalno preduzeće ne preuzima zbog kvara hidraulike na kamionima, tako da bi gradjani ovu vrstu otpada trebalo da odvezu do Elektroizgradnje. Iz JKP kažu i da je i građevinski šut i zemlju takođe zabranjeno bacati u kontejner ili pored njega.

Organiski otpad iz povrtnjaka i voćnjaka poput granja, lišća i trave gradjani mogu deponovati do 15 časova na stočnu pijacu gde postoji obeležno mesto za odlaganje takve vrste otpada. Iz Komunalnog preduzeća podsećaju gradjane da se na mestu predvidjenom za biološki otpad ne može deponovati druga vrsta otpada.

Ovaj članak je pročitalo 1739 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.