Bajinobaštani se u velikom broju odazvali akciji

U sportskoj hali u Bajinoj Bašti u toku je redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Prema rečima doktorke Milene Stanić, užičkoj transfuziji i dalje nedostaju negativne krvne grupa A, B i O negativna krvna grupa.

“Bajina Bašta ima značajan broj davaoca tako da na svakoj akciji prikupimo i značajan broj jedinica krvi svih krvnih grupa. Odziv je za sada dobar i nadamo se da će tako ostati do kraja akcije“, rekla je doktorka Stanić.

Inače, ovo je redovna akcija u Bajinoj Bašti. Zbog trenutne epidemiološke situacije i zabrane okupljanja većeg broja ljudi, a sve u cilju zaštite i zdravlja stanovništva, opšte akcije dobrovoljnog davanja krvi u Bajinoj Bašti organijuju se jednom mesečno. Do kraja decembra u Bajinoj Bašti biće organizovane još dve akije dobrovoljnog davanja krvi.

Zaključno sa 30. junom 2020. godine plan prikupljenih jedinica krvi je premašio 20% a tačni rezultati biće poznati krajem decembra kada budu završene sve akcije za ovu godinu, rekla je Ljiljana Matić iz Crvenog krsta.

Akciji dobrovoljnog davanja krvi danas je prisustvovala i predsednica Opštine Vesna Djurić koja je obećala da će u narednoj godini iz opštinskog budžeta biti izdvojeno više novca za dobrovoljne davaoce.

“Za narednu godinu 11. maja kada se obeležava Nacionalni dan dobrovoljnog davanja krvi plan nam je da dobrovoljne davaoce nagradimo krstarenjem brodom do Višegrada. Želimo da se odužimo dobrovoljnim davaocima za sva dobra dela što su učinili time što su spasili mnogobrojne ljudske živote“, izjavila je Vesna Djurić predsednica opštine Bajina Bašta.

Ovaj članak je pročitalo 625 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.