Javne službe

Bajina Bašta: Uručene Ponosne kartice

U turističkom Info centru u prisustvu predsednice Opštine Bajina Bašta i predstavnika Pokreta za decu tri plus, majkama sa troje i više dece danas su uručene Ponosne kartice koje im omogućavaju olakšice i popuste prilikom kupovine neophodnih stvari.

Zbog epidemije izazvane virusom kovid, kartice je danas preuzelo 10 porodica, koje su se prve prijavile za dobijanje Ponosne kartice. Inače, za Ponose kartice “Cena minus za 3+“ u Bajinoj Bašti do sada su se prijavile 74 porodice sa troje i više dece.

Ovom prilikom predsednica Opštine Vesna Djurić je rekla da je ovo skroman doprinos lokalne samouprave porodicama sa više dece uz želju da se podstakne natalitet.

“Danas sam izuzetno ponosna i srećna. Pre svega jer je Bajina Bašta medju 25 gradova i opština u Srbiji koja je pristupila Pokretu za decu tri plus. Opština prepoznaje problem i ne možemo se pohvaliti natalitetom. Naš prirodni priraštaj je jako nizak. U zadnjih deset godina u Bajinoj Bašti se godišnje rodi od 170 do 200 beba. Mi ćemo se truditi na sve načine da pomognemo porodicama da se radja više dece. I ove Ponosne kartice su prvi korak ka tome“, rekla je predsednica Djurić i dodala da će u narednom periodu pregovarati sa javnim preduzećima i budžetskim korisnicima vezano za popuste.

“Očekujemo da se u ovaj program uključi više preduzeća. Ovo što je sada istaknuto, to je samo početak. Možda će popusti biti i veći“, izjavila je Djurićeva.

“Ideja pokreta je da sve majke sa troje i više dece u Srbiji dobiju Ponosnu karticu na svoje ime sa kojom ostvaruju benefite. Specifičnost projekta je da se kartica može koristiti svuda u Srbiji bez obzira gde se nalazite“, rekao je predsednik Pokreta Vladica Gavrilović i dodao da je ova kartica dokaz poštovanja porodica sa više dece i da sam pokret daje doprinos u borbi protiv bele kuge koja preti uništenju i nestanku nacije.

Ponosna kartica „Cena minus za 3+“ je kartica za popust i besplatne usluge namenjena porodicama sa troje i više dece ali je personalizovana na ime majke.

Dragana Škrnjić majka četvoro dece je medju prvima ukazala poverenje lokalnoj samoupravi i Pokretu za decu tri plus i prijavila se za karticu “Cene minus za tri plus“.

“Drago mi je da je Ponosna kartica stigla i u Bajinu Baštu. Svaka pomoć je dobrodošla i svakako bih pozvala i ostala preduzeća da se uključe u ovaj program“.

Za dobijanje Ponosne kartice majke sa troje i više dece se prijavljuju na šalteru Opštinske uprave. Ovaj poziv nije vremenski ograničen.

U linku možete videti u kojim objektima širom Srbije i Bajinoj Bašti vlasnici Ponosne kartice mogu ostvariti popust triplus.org.rs/bajina-bast

Ovaj članak je pročitalo 3874 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.