Javne službe

Bajina Bašta u projektu “Opštine sa nula otpada“

“Opštine sa nula otpada“ je naziv EU projekta u kom učetsvuje Opština Bajina Bašta i JKP 12. septembar. U vezi sa tim u Opštini je održan sastanak na kom su definisane aktivnosti koje će biti realizovane kroz ovaj projekat.

Kroz program prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine u koji su uključene opštine Bajina Bašta, Vladimirci, Krupanj, Centar Sarajevo, Ilijaš i Visoko, potrebno je doprineti poboljšanju društveno ekonomskog razvoja u ovom području kroz sprovodjenje planiranih akcija koje imaju za cilj unapredjenje sistema upravljanja otpadom.

Aktivnosti koje se tiču realizacije projekta obuhvatiće izmedju ostalog, izradu akcionih planova i insvesticiono-tehničke dokumentacije, interaktivne GIS mape divljih deponija, trening programe za predstavnike komunalnih preduzeća, nabavku i instalaciju opreme za poboljšanje usluga upravljanja otpadom i povećanje recikliranja od kontejera za suvi otpad, kompostera za mokri otpad za građane, čišćenje odabrane divlje deponije, uvođenje vannastavnog programa u srednju školu i nabavka šredera i injektora za reciklažu za srednju školu.

Ukupna vrednost projekta za svih šest opština iznosi 413.608,44 evra, učešće je 15% i realizuje se 24 meseca.

Ovaj članak je pročitalo 1261 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.