Javne službe

Bajina Bašta: Javni poziv za učešće gradjana u programu energetske efikasnosti

Na osnovu Odluke Opštinskog veća, Komisija za realizaciju mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova opštine Bajina Bašta, raspisala je javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova.  Ukupno planirana bespovratna sredstva koja opština Bajina Bašta zajedno sa sredstvima Ministarstva rudarstva i energetike dodeljuje putem ovog poziva iznose 9.600.000 dinara.

Javni poziv obuhvata sledeće mere energetske efikasnosti: zamenu spoljnih prozora i vratai drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama, postavljanje termičke izolacije spoljnih zidova, podova, i ispod krovnog pokrivača.

Takođe, javni poziv se odnosi i na nabavku i instalaciju kotlova na biomasu (drvni pelet), grejača prostora ili zamenu postojećeg grejača prostora (kotao ili peć) efikasnijim, za porodične kuće i stanove.

Ovim javnim pozivom obuhvaćena je i zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela (radijatora) i pratećeg pribora za porodične kuće i stanove – za ovu meru se može konkurisati samo zajedno sa merom zamene postojećeg grejača prostora (kotao ili peć) efikasnijim.

U energetsku sanaciju spada i nabavka i ugradnja toplotnih pumpi i pratećih instalacija grejnog sistema (grejač prostora ili kombinovani grejač) za porodične kuće, kao i nabavka i ugradnja solarnih kolektora za grejanje sanitarne potrošne tople vode i pratećih instalacija grejnog sistema za porodične kuće.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju korisnici koji stanuju u legalizovanim objektima, kao i da je podnosilac prijave vlasnik objekta, odnosno da je korisnik objekta prijavljen na andresi sa priloženom pisanom saglasnost vlasnika objekta i da se u objektu stanuje tokom cele godine.

Dodatne informacije o Javnom pozivu, uslovima i potrebnoj dokumentaciji, kao i o predmetu sufinansiranja mera energetske sanacije, mogu se dobiti na telefon 064/4573245 i elektronsku adresu: e-mail: milan.zloporubovic@gmail.

Ovaj članak je pročitalo 363 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.