Bajina Bašta: Epidemijska situacija nestabilna

Na teritoriji Opštine Bajina Bašta trenutna epidemijska situacija je nestabilna. Svakodnevno se prati broj pregleda u kovid ambulanti i uvidom u evidenciju može se videti da je broj pregleda drastično povećan, izjavila je za Prvi portal v.d. direktora Doma zdravlja dr Dušica Jovanović.

”Svakodnevno sam u kontaktu sa načelnikm sektora za vanredne situacije i sa predsednicom Opštine tako da se situacija prati i shodno tome ćemo u toku ove ili naredne sedmice zakazati sednicu Štaba za vanredne situacije”, rekla je direktorka Jovanović.

U poredjenju sa prošlom sedmicom, broj pregleda u kovid ambulanti se utrostručio. Samo u toku jučerašnjeg dana u kovid ambulanti obavljeno je 122 pregleda od kojih je prvih pregleda bilo 63. Takodje se povećao i broj osoba sa pozitivnim testom na Covid 19, rekla je doktorka Ilinka Raković koordinator kovid ambulante.

”Broj pozitivnih pacijenata na Covid 19 je povećan tako da ih je sada 63. Oni se nalaze se u kućnoj izolaciji gde se i prati njihovo zdravstveno stanje”, rekla je doktorka Raković dodajući da je situacija sa decom školskog uzrasta za sada pod kontrolom i da je do sada virus potvrdjen kod četiri učenika i oni se takodje nalaze u kućnoj izolaciji.

PCR testovi su sada zamenjeni antigenskim testovima. U toku jučerašnjeg dana od 29 testiranih antigenskim testovima, njih 20 je bilo pozitivno, rekla je doktorka Raković.

Na gradjane se apeluje da se ne leče sami kod kuće već da se pri pojavi simptoma povišene temperature, bolova u ledjima, glavobolje, otežanog disanja, grčeva u mišićimada jave u kovid ambulantu. Gradjani takodje treba da se pridržavaju epidemioloških mera da nose maske i da drže odstojanje.

Za sada se ne planira otvaranje kovid bolnice pri Domu zdravlja. Trenutno se pojačavaju kovid odeljenja u Opštoj bolnici Užice tako da za sada nema najave za tako nešto.

Ovaj članak je pročitalo 1029 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.