Apel gradjanima da čiste sneg

Odlukom o održavanju u zimskom periodu propisano je da su za čišćenje snega sa javnih površina odgovorni njihovi korisnici, navode iz Odeljenja za inspekcijske poslove i komunalne delatnosti Opštine Bajina Bašta.

“Obaveza je svih vlasnika lokala i korisnika stambenih zgrada da čiste sneg i led sa trotoara ispred svojih zgrada. Sneg sa parkinga za taksi vozila u obavezi su da uklanjaju korisnici parkinga. Ukoliko vlasnici odnosno korisnici stambenih i upravnih zgrada i drugih pomoćnih objekata nisu u mogućnosti da uklone led sa krovova, dužni su da angažuju vatrogasnu službu da ih ukloni“, saopštili su iz Odeljenja za inspekcijske poslove i komunalne delatnosti.

Kontrolu uklanjanja snega i leda vrši komunalni inspektor, a u narednim danima obavljaće pojačan nadzor u vezi sa čišćenjem i uklanjanjem snega sa trotoara, prilaza stambenim zgradama i ispred poslovnih objekata.

Za nepoštovanje odredaba Odluke predvidjene su novčane kazne za pravna i fizička lica i preduzetnike – ističe se u saopštenju.

Ovaj članak je pročitalo 488 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.