Aktuelni podsticaji u stočarstvu

U toku je  podnošenje zahteva za podsticaje iz oblasti stočarstva, saopštili su iz Uprave za agrarna plaćanja.

Kako se navodi u saopštenju, u pitanju su podsticajna sredstva za tov junadi, jagnjadi, jaradi i svinja, kao i za podsticaje za krave za uzgoj teladi za tov.

Stočari podsticaj za tov stoke mogu da ostvare ako Upravi za agrarna plaćanja podnesu zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi od 1. februara do 31. jula 2022. godine i to za grla predata klanici ili izvezena u periodu od 1. jula 2021. godine do 30. juna tekuće godine.

Kako je navedeno na sajtu Uprave za agrarna plaćanja, zahtev za podsticaje podnosi se posebno za svaku vrstu tovnih grla, s tim da se za istu vrstu tovnih grla podnosi najviše do tri zahteva, a za isto grlo zahtev za podsticaje može da se podnese jednom za jednu kalendarsku godinu, po završetku tova.

Stočari u istom periodu, od 1. februara do 31. jula, mogu podneti zahtev na snovu Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za krave za uzgoj teladi za tov.

Pravno lice, preduzetnik i fizičko lice, nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, ostvaruju podsticaj za najmanje dve krave oteljene u periodu od 1. jula 2021. godine do 30. juna 2022. godine.

Visina podsticaja po grlu iznosi 20.000 dinara.

Ovaj članak je pročitalo 192 posetilaca portala!

Facebooktwitter

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.