Oko 1.800 gradjana prijavilo ekološki problem

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je da je do sada putem jedinstvenog Ekološkog informacionog sistema stiglo oko 1.800 prijava građana u vezi sa ekološkim problemima, od čega je deo zahteva rešen, a deo je u proceduri.

Vujović je nakon sastanka sa predstavnicima beogradskih opština i gradonačelnicima i predsednicima opština iz Borskog, Zaječarskog, Zlatiborskog Moravičkog, Raškog, Rasinskog, Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog, Pčinjskog i Kosovoskomitrovačkog okruga razgovarala o efikasnijem postupanju po prijavama koje gradjani šalju putem Ekološkog informacionog sistema.

”Primetili smo da je mnogo prijava koje se ponavljaju, odnosno da više građana ukazuje na isti problem i te probleme moramo hitno da rešavamo. Za nas je u ovom poslu ključna dobra saradnja sa lokalnim samoupravama i zato vas još jednom pozivam da budemo ažurni i da radimo zajedno kako bismo građanima što pre mogli da damo povratnu informaciju povodom njihovog zahteva. Radom Ekološkog informacionog sistema dobićemo bolji uvid u to koji su ekološki problemi u lokalnim sredinama, što nam olakšava da na republičkom i lokalnom nivou planiramo sredstva u budžetu za tu namenu”, rekla je Vujović.

Kako je navela, predstavnici Ministarstva su u više upravnih okruga održali obuke inspektora, kako bi mogli efikasnije da reaguju na prijave građana.

”Potrebno je maksimalno zalaganje lokalnih samouprava i njihovih inspekcija, kako bismo udruženim snagama, na najbolji mogući način, rešavali probleme koji smetaju građanima. Važno je da svi zajedno brinemo o životnoj sredini za dobrobit naših građana”, naglasila je Vujović.

Ovaj članak je pročitalo 80 posetilaca portala!

Facebooktwitter

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.