Ministarka privrede u poseti Bajinoj Bašti

Ministarska privrede Andjelka Atanasković danas je prilikom posete Bajinoj Bašti obišla privatna preduzeća konfekciju MS koja se bavi tekstilnom industrijom i Vasimil koja se bavi preradom drveta.

”Imala sam priliku da se upoznam sa poslovanjem ove konfekcije. Mislim da uvek postoji šansa da se širi proizvodnja, a mi smo tu da to podržimo i pomognemo”, rekla je ministarka Atanasković.

S druge strane ministarka je sa predsednicom Opštine Vesnom Djurić razgovarala o rešavanju infrastrukturnih problema koji su ključni za privlačenje investicija u Opštinu.

”Nije mi prvi put da prolazim putem koji vodi preko Kadinjače. Put je stvarno u lošem stanju. Kada smo danas pričali o infrastrukturi, to je se odnosilo na taj deo puta i o tunelu preko Kadinjače. Dogovorili smo šta lokalna samouprava može da odradi za sledeću godinu, a mi smo tu da pomognemo. Što se infrastrukture tiče koja je od kapitalnog značaja to je pitanje za ministarstvo gradjevine. Ono što ja mogu da učinim jeste, da upoznam premijerku i ministra gradjevine sa problemima i potrebama o kojima smo danas razgovarali. Videćemo šta može uraditi i u kom periodu”, izjavila je ministarka privrede.

Predsednica opštine Vesna Djurić posetu ministarke privrede ocenila je kao vrlo značajnu za Bajinu Baštu.

”Današnji radni sastanak pokazao je da imamo podršku i da nismo sami. Bez dobre infrastrukture nema ni turizma ni jake privrede. Razgovarali smo o projektima za iduću godinu i za koje projekte bi kod ministarstva mogli aplicirati, kao i gde i na koji način ministarstvo privrede može da nam pomogne. Verujemo i nadamo se da ćemo se kao Opština razvijati i da ćemo dobiti podršku od nadležnih ministarsava”, rekla je predsednica Djurić.

”Konfekcija MS je i do sada a nadam se da će i ubuduće saradjivati sa ministarstvom privrede. Razgovor koji smo vodili ulio mi je dodatnu nadu za bolji napredak i razvoj ove kompanije. Od države očekujem i nadam se da ću dobiti subvencije za kupovinu opreme, a u isto vreme očekujem i da nam smanji obaveze, tako da smo razgovore vodili u tom pravcu”, kaže Ljuban Simić vlasnik MS konfekcije..

Ministarka je tokom obilaska Bajine Bašte posetila i porodičnu firmu Vasimil koja se bavi obrade drveta, a koja zapošljava 15 ljudi. Inače, preduzeće Vasimil izvozi 90 odsto svojih proizvoda, što je po rečima ministarke odličan primer dobrog poslovanja.

”Ovo nam je od velike pomoći jer neko ko je došao iz privrede sa nama deli istu priču. Godina iza nas i pred nama bila je teška i neizvesna. U ovom trenutku privrednici se ne bore za profit već za opstanak. Da nije bilo pomoći države da li sektorske ili pojedinačne, odgovorno tvrdim da veliki broj kompanija ne samo u Zlatiborskom okrugu nego i šire do ovog trenutka ne bi opstali. Ja moram ovde da kažem šta je bitno za privrednike u Zlatiborskom okrugu. Izuzetno veliku pažnju posvećujemo saradnji sa RS i medjudržavnoj saradnji sa BiH”, istakla je Svetlana Bjeličić predsednik parlamenta privrednika Zlatiborskog okruga.

Ona je takodje podsetila da je do Bajine Bašte nemoguće doći bez tunela preko Kadinjače.

”Radi se obilaznica oko Užica, tunel je nastavak. Papirološki sve je dovedeno do kraja . Ne treba mnogo novca za eksproprijaciju i ja se nadam bez obzira što nije resor ministarke Atanasković da imamo njenu punu podršku, naglašava Bjeličić.

Ovaj članak je pročitalo 2128 posetilaca portala!

2 thoughts on “Ministarka privrede u poseti Bajinoj Bašti

 • 7. августа 2021. at 17:05
  Permalink

  A kome cete da pravite tunel uzicanima i cacanima da dolaze u krivolov na Drinu kad odavde ode i ovo malo naroda pa ostane go penzioner. Mlade ste oterali jer od vasih botova i kapilarnih glasaca niko drugi ne moze dobiti posao. Bruka i sramota

  Reply
  • 17. августа 2021. at 19:09
   Permalink

   Mlade su otisli, to se slazem,ali tunel ce pomoci da neko od investitora dodje u Bastu pa bude neko novo radno mesto.Zimi ce moci da prodje sanitet do Uzica i nekom se spase zivot.A Uzicani i cacani sa krivolovom,kao i nasi ce se baviti bilo nebilo tunela.Tunel je od zivotnog znacaja za Bastu,ako ne ostane na obecanju.

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.