Sportski život

Božidar Marković državni prvak

Atletska dvorana u Beogradu minulog vikenda bila je poprište borbi najboljih atletičara naše zemlje i domaćin prvenstva Srbije za seniore i seniorke. Šampion Srbije u skoku u vis postao je Božidar Marković preskočivši 2.16m.

Marković, inače član Atletskog kluba Autocentar, niže državne i evropske uspehe, a ovo je samo jedna u nizu medalja osvojenih od početka godine.

“Zimska sezona je krenula na najbolji mogući način. Postao sam šampion Srbije za 2022. godinu u dvorani. Preskocio sam 2.16m i to je moj lični rekord. Na prvnstvu centralne Srbije koje se održalo u Beogradu, preskočio sam 2.13m, a nakon toga u Hrvatskoj ponovo oborio lični rekord i preskočio 2.14m, osvojio prvo mesto i maksimalnih sedam poena za našu nacionalnu selekciju. Na državnom prvenstvu odlučile su nijanse koje sam ovog puta napao i zamalo rušio. Nadam se da ću već na sledećem takmičenju preskočiti 2.20m i time otvoriti sebi put ka najvećim evropskim i svetskim takmičenjima, što mi je i cilj“, izjavio je Marković za prviportal.

Kako ističe, osvojeno prvo mesto na državnom takmičenju je time veće ako uzme u obzir da dolazi iz male sredine, u kojoj, kako i sam kaže, nema odgovarajuće uslove za trening.

“Takmičim se bez prethodne pripreme, jer četiri do pet meseci u toku godine ja nemam pripreme skokom u vis. U novembru i decembru svaki lep dan sam koristio za treninge napolje. Konkretno sada nisam imao gde da se spremim za takmičenje. Ja kroz takmičenja odradjujem i pripreme, a ujedno i vežbam. Zahvalio bih se selektoru reprezentacije Edinu Zukoviću i Atletskom Savezu Srbije što su mi omogućili da tokom praznika dve nedelje provedem na reprezentativnim pripremama koje su mi veoma znacile, a što je dovelo do ovog rezultata“, ističe Marković Sada kada je vreme lepše koristim da odradjujem napoljua u planu mi je da odem u Beograd na pripreme sedam dana gde cu intezuvirati treninge I podrediti dve balkanskom prvenstvujer želim da tu postignem još bolji rezultat .

Sa svakom novom medaljom, dolazi i novi vetar u leđa da bude bolja iz dana u dan. Osvajač prvog mesta u Srbiji i 39. u Evropi ima cilj da ode na evropsko i svetsko takmičenje i da se vrati sa novim medaljama

“Pre svega bih se zahvalio svojoj porodici bez koje ne bih postigao ove rezultate, oni su ono što me vodi napred. Naravno, tu je i moj trener Jovan Djurić koji je uz mene i kada nam ide i kada ne ide. Naravno kao i za sve za evropska i svetska takmičenja potrebni su odgovarajući uslovi i pomoć U potrazi sam za sponzorima i nadam se da će se neko naći da mi pomogne, jer ovo je prilika da postignem sjajan rezultat koji će nadam se, ostati upisan za sva vremena. Istovremeno bih uputio apel Opštini i Sportskom savezu Bajina Bašta za pomoć u sredstvima jer će mi svaka pomoć dobro doći. Teško da ja sa svojim i sredstvima svoje porodice postignem veliki rezultat bez adekvatne pomoći“, naglašava Marković.

Da bi se postigli vrhunski rezultati pomoć je potrebna kako finansijska tako i u opremi. U nastavku sezone Markovića očekuje Balkansko prvenstvo u Turskoj, a u zavisnosti od postignutih rezultata i nastup na svetskom prvenstvu koje održava od 18. do 20. marta u Srbiji.

Ovaj članak je pročitalo 599 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.