Zamenjeno 80% rasvete

Krajem marta počeli su radovi na rekonstrukciji Javne rasvete. Umesto stare ulične rasvete postavljene su nove LED svetiljke koje su daleko manji potrošači električne energije.

Do sada je, po rečima predsednika opštine Radomira Filipovića, zamenjeno oko 80 odsto od planiranih svetiljki. Medjutim, kako kaže, u medjuvremenu su se pojavili problemi poput nedostajućih lampiona i poklopaca. Problem takodje pravi i visina lampiona koja je daleko od propisane ali i velika rastojanja izmedju lampiona.

” Negde oko 1.505 sijalica će biti zamenjeno, tako da ostaje još nekih 350 svetiljki da se zameni tokom izvodjenja druge faze radova. Što se tiče samog osvetljenja i pojedinih komentara reći ću da je ovo jednostavno uradjeno u skladu sa propisima. Ako idete vani, vidite kako sijaju veća mesta, odnosno sija ulica, dok dvorišta ne sijaju. Ono što bi rekao a što sam sam primetio kroz ovu rekonstrukciju saradjujući sa službama jeste, da pojedine raskrsnice uopštenisu osvetljene kako treba jer nema lampiona, tako da u narednom periodu treba uraditi novi projekat kako bi se greške ispravile”, rekao je predsednik Filipović.

Podsećanja radi, poslove na tenderu dobilo je preduzeće ”Elektromontaža” iz Kraljeva. Sredstva od 48 miliona dinara obezbedjena su od Evropske unije i iz budžeta opštine Bajina Bašta. I jedni i drugi daju po 20 miliona a poreske troškove od osam miliona platiće opština.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.