Miladin čeka pomoć dobrih ljudi

Miladin Filipović iz sela Zaglavak živi sam u veoma teškim uslovima. Staroj kući u kojoj živi preti urušavanje. Nato bombardovanje a kasnije I klizišta dovela su do pucanja zidova I urušavanja kuće. Zbog bolesti nije radno sposoban. Do pre par dana nije imao nikakava primanja. Za život se snalazio tako što je nadničio onoliko koliko mu je zdravstveno stanje dozvoljavalo.

‘’Išao sam radio za dnevnicu, brao maline, svašta nešto. Ako me pitate šta mi je najpotrebnije, najpotrebnija mi je kuća. Nadam se nekim obećanjima’’, rekao je Filipović.

Pre par meseci kada je saznao za slučaj Miladina Filipovića, predsednik Mesne zajednice Zaglavak Vidan Radovanović, alarmirao je sve službe u opštini ali i private firme kako bi se Miladinu pomoglo. Nedugo zatim, usledili su pozivi sugradjana koji žele da pomognu kako bi se Miladinu obezbedio pristojan krov nad glavom. U ceo slučaj uključio  se i Centar za socijalni rad, pa je Miladin počeo da prima socijalnu pomoć koja iznosi 8.000 dinara.

Polovinom 2017 godine grupa mladih bajinobaštana u to vreme njih petnaestak došlo je na ideju da kroz humanitarne akcije pomognu najugroženijim bajinobaštanima. S tim u vezi predstavnik sada već registrovane Humanitarne organizacije ‘’Dobročinitelj’’ Nenad Srećković posetio je Miladina Filipovića u selu Zaglavak kako bi se upoznao sa okolnostima u kojima Miladin živi.

‘’Uverili smo se da ima zdravstvenih problema, da nije radno sposoban I da mu je pomoć I te kako potrebna. Najpre u izgradnji nove kuće budući da je ova veoma trošna I to će da bude naš prvi korak. U isto vreme želim da pozovem sugradjane a I ljude širom Srbije da prema svojim mogućnostima učestvuju I pomognu da se Miladinu izgradi nova kuća’’, rekao je Srećković.

Broj računa na koji se može uplatiti novac Miladinu Filipoviću je 160-5700100759110-81 kod banke Intesa.

Miladin Filipović na žalost nije jedini u bajinobaštanskom kraju  kome je pomoć potrebna. Ispred kazana narodne kuhinje svakodnevno u redu stoji 100 korisnika i većini njih je to jedini obrok u toku dana.

Ovaj članak je pročitalo 814 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.