Burna skupštinska rasprava

Današnju sednicu skupštine opštine Bajina Bašta obeležila je dinamična rasprava. Na zahtev opozicije u lokalnom parlamentu da se u dnevni red uvrsti dokument o izveštaju Državne revizorske institucije i izveštaj Agencije za borbu protiv korupcije, vladajuća većina u opštini je glasala jednoglasno.

”Javna rasprava oko izveštaja revizora gde su utvrdjene odredjene nepravilnosti a koji je Javni dokument objavljen je na sajtu opštine. Nama revizor dolazi ponovo kada bude gotov završni izveštaj koji će utvrditi da li su nepravilnosti koje su predočene isprevljene, a ja mislim da jesu tako da očekujem da će izveštaj biti pozitivan. Što se tiče sukoba interesa, ja ću se posle današnje skupštine lično kao predsednik opštine obratiti Agenciji za borbu protiv korupcije da mi jasno i precizno kažu da li su načelnik opštinske uprave i direktor Komunalnog preduzeća u sukobu interesa. Ukoliko jesu neće biti ništa sporno razrešićemo načelnika opštinske uprave”, rekao je predsednik opštine Radomir Filipović.

Iako su odbornici u skupštini većinom glasova usvojili dva predložena dokumenta od strane opozicije, opozicione partije nisu u potpunosti zadovoljne odlukom većine jer njihov predlog za izmenu i dopunu dnevnog reda nije u potpunosti prihvaćen. Oni su tražili da se danas ne glasa
o predlogu javnog ugovora o privremenom poveravanju obavljanja delatnosti u gradskom i prigradskom prevozu putnika, što je većina odbornika odbila, tako da je na dnevnom redu ostao ovaj predlog o kojem su kasnije odbornici glasali i na kraju usvojili.

”Kada je reč o predlogu javnog ugovora o regulisanju gradskog i prigradskog saobraćaja, tema je kompleksna. Mi smo do pre godinu i nešto dana imali važeći ugovor koji je trajao pet godina sa izvršiocem tih usluga u ovom slučaju AB Raketa i taj ugovor je u medjuvremenu istekao. Sadašnji Zakon o javnim nabavkama nalaže da je obavezna javna nabavka obzirom da se radi o velikom iznosu. Preko 50 miliona je godišnji rashod za regulisanje gradskog i prigradskog saobraćaja. Prema našem mišljenju – opozicije, ovo nije po Zakonu jer Zakon o javnim nabavkama nalaže javno nadmetanje za tu uslugu ”, kaže Vlade Radovanović odbornik DS-a.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.