Корупција на локалном нивоу

Основна специфичност корупције на локалном нивоу узрокована је друштвеним контекстом, односно карактером локалне заједнице као оквира друштвеног живота у ком се регулишу међусобни односи актера који у тој заједници живе. Локална заједница је (релативно) мала друштвена заједница, у којој неформалне социјалне мреже (познанства, повезаност људи родбинским, пријатељским и другим интерперсоналним друштвеним односима) често превладавају над правним нормама, које би требало да се односе на све грађане без изузетка и дискриминације.

Овакав контекст нарочито погодује одређеним облицима коруптивног понашања, као што су непотизам, кронизам или сукоб интереса. Коришћење ових механизама за остваривање личних интереса нарочито је интензивно у времену друштвене, пре свега економске кризе, у ком се не бирају средства којима ће се вршити дистрибуција ограничених друштвених добара и ресурса.

Имајући у виду да се према последњој класификацији развијености ЈЛС чак 145 њих налази испод просека развијености у односу на републички просек (другим речима, само 23 се налазе изнад овог просека), постаје јаснији изузетно неповољан економски контекст (не)функционисања локалне заједнице који је и те 5 Извештај Агенције за борбу против корупције „Верификација ризика из планова интегритета и анализа успешности самопроцене органа јавне власти – систем локалне самоуправе“, април 2013. године, страна 7, доступно на http://www.acas.rs/sr_cir/component/content/article/41/698.html 6 У тексту ће синтагма јединица локалне самоуправе (ЈЛС) бити коришћена за конкретан институционално-правни начин организовања права грађана на остваривање локалне самоуправе, што је шири појам од једнице локалне самоуправе. 7 како у вези са настанком и опстанком корупције7 . Друга специфичност контекста у ком функционише локална самоуправа у Србији у вези је са несразмером између такозваних „центрифугалних и центрипеталних сила“ у развоју друштва и државне управе.

Једна од тенденција у спровођењу транзиције у Србији у претходних деценију и по је и да се испуне одређени цивилизацијски захтеви и тековине децентрализације у процесу преноса надлежности на онај ниво власти који је што је могуће ближи грађанима, са једне стране, што се, са друге стране, одвија у условима недовољне развијености, недостатка капацитета органа локалне самоуправе као и неспремности централних органа власти да се суштински одрекну дела власти у њихову корист. Локалној самоуправи се преносе одређене надлежности у различитим областима, али често без анализе ефеката тог процеса и јачања организационих, кадровских и финансијских капацитета за прихватање тих надлежности. То узрокује или само формално постојање надлежности или вршење надлежности на недовољно добар и неадекватан начин, чија последица, између осталог, може бити и настанак бројних неправилности, злоупотреба и корупције. Због тога, сваки акциони план, у било којој области којом локална самоуправа треба да се бави, мора претходно да узме у обзир реално стање, односно реалан опсег надлежности које локална самоуправа спроводи и објективне капацитете за њихово спровођење.

Преузмите цео текст документа  Анализа узрока и појавних облика корупције на локалном нивоу

Ovaj članak je pročitalo 641 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.